GO BACK
    TO MENU

    Oamenii au simţit dintotdeauna nevoia să surprindă şi să imortalizeze iubirea. Indiferent că au ales să cânte, să picteze sau au realizat fotografii cu protagoniştii ei sau cu tot ce implică dinamica unei relaţii de iubire. Apoi, când arta cinematografică a prins contur, zeci de regizori, producători şi actori au fost prinşi în fenomenul filmelor de dragoste. Am plâns şi noi la câteva dintre ele, iar la altele ne-am pierdut printre idealuri. De fiecare dată, ne-am gândit cum ar fi dacă am realiza o ședinăa foto cu îndrăgostiţii protagonişti, chiar în interiorul filmului. Aşa, ne-am permis să visăm, iată și lista de cupluri din filme de dragoste pe care am vrea să le fotografiem:

    Amelie

    Ne-ar fi plăcut să surprindem, în efervescenţa Parisului, naivitatea şi candoarea lui Audrey Tautou, alături de carisma lui Mathieu Kassovitz în rolul lui Nino. Mai mult, momentele care marchează găsirea şi respingerea iubirii pot transforma orice fotografie, în ceva tainic.

    The reader

    Ar fi fost o provocare să o surprindem pe Kate Winslet în cadrele unde se impune nu neapărat prin romantism, cât prin intensitatea trăirilor, ineditul simplităţii unei iubirii cumva neacceptată de vreme. Ne-ar fi plăcut să fotografiem momentele când îşi citeau unul altuia, când înotau sau se plimbau pe bicicletă, în Germania din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

     Midnight in Paris

    Nostalgia este o emoţie nu foarte uşor de “prins” pe aparatul de fotografiat. Dar pe cât de dificil poate fi, pe atât de spectaculos. Filmul “Midnight in Paris” o accentuează prin scene memorabile, dar fără să pară dramatic sau apăsător, ci dimpotrivă. Ar fi fost interesant să surprindem cuplurile în tumultul contradicţiilor, a dubiilor, a fanteziei. Şi, da, recunoaştem, ar fi fost inedit să le fotografiem alături de Salvador Dali. La apus, în Paris.

    Casablanca

    Cine nu şi-ar dori să o fi fotografiat măcar o dată pe Ingrid Bergman (chiar anul acesta se împlinesc 100 de ani de la naşterea ei) îndrăgostită de Humphrey Bogart, în clădirile cu aerul boem specific oraşului Casablanca, cel mai mare oraş din Maroc?! Privirile fixe, îndreptate una spre cealaltă, cu nesiguranţă şi pasiune puternică, îmbrăţişările uşor studiate, momentele cu muzică, ţinutele lor elegante, toate ar fi realizat un ablum de fotografie de cuplu la fel de memorabil precum filmul.

     You’ve got mail

    Ne dorim mereu să surprindem firescul unei relaţii de iubire, dezinvoltura partenerilor, zâmbetele lor, micile stângăcii simpatice, dar şi tonusul, energia cu care interacţionează. Iar, filmul „You’ve got mail„ are câte puţin din toate, ca într-o duminică însorită de primăvară. În plus, am fi surprins detalii din „lupta” lor de început, metamorfozată în iubire.

    Before sunrise

    Un album Picture This cât o zi din viaţa unui cuplu de îndrăgostiţi, care se întâlnesc într-un tren şi, brusc, din doi străini, îşi devin cei mai apropiaţi oameni de pe Pământ.Doar pentru o zi. Un dialog aşa de natural, o uşoară deznădejde la sfârşit şi o promisiune peste ani ce se transpune şi în mimica lor şi care s-ar fi pierdut uşor în fiecare fotografie. Printre frumuseţea actorilor Ethan Hawke şi Julie Delpy.

     Roman Holiday

    “Roman Holiday” surprins în imagini înseamnă o iubire care transcende personajele şi ajunge în spiritul Romei. Cumva, ar fi fost un shooting nu numai despre doi îndrăgostiţi care se găsesc şi se pierd, din cauza vremurilor, nu numai despre cele mai frumoase experienţe pe care le-au creionat împreună, pe o Vespa, îi piaţetele din Roma, la Fortune Teller sau plimându-se pe lângă fluviul Tibru – ar fi deveni un shooting despre iubire în spiritul ei latin cel mai autentic.

    Love, actually

    Nu am fi ratat nicidecum filmul “Love, actually” pentru conturarea atâtor tipuri de iubire, manifestate prin alte şi alte opţiuni, emoţii, interacţiuni de îndrăgostiţi. Cu tot ce are mai bun şi mai puţin bun iubirea. Dar, mai ales am fi vrut sa surprindem momentul când Colin Firth se străduieşte să o ceară de soţie pe Lucia Moniz, cu atât de multă candoare. Probabil am fi plâns puţin şi când realizam fotografiile, cum am plâns şi când am văzut filmul.

    Dirty Dancing

    Oh, da. Un shooting cu Patrick Swayze şi Jennifer Grey dansând în apă, în casă, în restaurant, dansând de iubire… ar fi fost una dintre cele mai frumoase experienţe trăite. Poate că nu s-a făcut încă un film care să transpună vigoarea pasiunii aşa cum a făcut-o “Dirty Dancing”.

     Moulin Rouge

    Nicole Kidman şi Ewan McGregor au transmis cea mai complexă parte a iubirii, materializată prin muzică, comedie, dar şi multă dramă. Ne-ar fi plăcut să surprindem fervoarea poetului englez în interdependenţă cu focul şi senzualitatea unui star de la Moulin Rouge.

    Breakfast at Tiffany’s

    Cele mai interesante poze sunt cele care surprind autenticitatea gesturilor, iar Audrey Hepburn a lăsat mereu impresia că nu „joacă” în filme, ci trăieşte în ele. Rochiile ei spectaculoase, răsfăţul cu care tratează viaţa şi suferinţa cu care întâmpină iubirea, alături de partenerul ei ar fi prins un contur inedit pe lentilele de fotografiat.

    Citeşte şi: Fotografia de cuplu continuă… înainte şi după nuntă