GO BACK
    TO MENU

    Zoom in Picture This: am acceptat provocarea de a răspunde la câteva întrebări despre fotografia de nuntă, în paginile Revistei Nunta by Carmen Ionită.

    Despre ce înseamnă viziunea noastră, despre cum s-a conturat atât prietenia noastră, cât şi Picture This, despre magia detaliilor din timpul unei nunţi sau despre cât de important este acel moment numai cu mirii, dar şi despre ce mult contează compatibilitatea dintre fotograf şi îndrăgostiţi, precum şi alte „soluţii” la situaţiile prevăzute sau neprevăzute din timpul unei nunţi, puteţi descoperi prin lentilele Picture This, în materialul de mai jos:

    Am fost, timp de cinci ani, colege în studioul fotografului Marius Bărăgan: am crescut împreună, sub aceeaşi viziune, rămânând totuşi diferite. Încet, dar atât de natural încât nici nu ne-am dat seama când s-a întâmplat, am devenit cele mai bune prietene: ne creştem copiii împreună, râdem mult, călătorim şi mergem la concerte împreună. Încă suntem uimite de bucuria oamenilor şi de frumuseţea celor mai simple lucruri, de aceea ne simţim norocoase să realizăm fotografie de nuntă.

    Această pasiune ne ajută să căutăm şi să surprindem o gamă variată de emoţii, trăiri, momente – nunţile spun întotdeauna mult mai mult decât se vede la primul zoom.

    Fiţi compatibili cu fotograful vostru

    Primul aspect pe care orice cuplu e bine să îl aibă în vedere constă în compatibilitatea dintre viziunea celor doi îndrăgostiţi şi viziunea fotografului de nuntă. Şi aici este exact ca în orice altă relaţie: dacă nu e conexiune, nimic nu e. Este esenţial să vă cunoaşteţi bine cu cei cu care colaboraţi pentru a vă da seama dacă sunteţi sau nu confortabili unii cu alţii. Să vă uitaţi cumva în aceeaşi direcţie, să vă sensibilizeze aceleaşi poveşti.Fotograf Nunta Bucuresti

    Nu bifaţi liste cu pozele pe care credeţi că le doriţi

    Întotdeauna discutăm cu colaboratorii noştri despre unicitatea unui eveniment cum este nunta: povestea este irepetabilă, oamenii sunt diferiţi, modurile de a se exprima sunt inedite. Fotografiile pe care le primesc la final reflectă povestea fiecăruia, dar mai ales viziunea fotografului faţă de ziua respectivă. O nuntă este un act artistic văzut printr-o lentilă şi memorat pe o fotografie, de către un artist.

    Ne place să documentăm ziua respectivă, nu să bifăm o listă. Farmecul constă în a vă surprinde în mod natural şi firesc, fără prea multe intervenţii, regizări. Raportat la locaţie, la atmosferă sau la alte detalii. Atunci sunteţi cu adevărat frumoşi.

     Fotograf Nunta Bucuresti

    „…Eu nu ies bine în poze/ Nu-mi place să stau la fotografiat”. Cum ne raportăm la asta? 

    De cele mai multe ori, şedinţa foto de cuplu este un moment „terifiant”; mirii sunt foarte stresaţi de tendinţa de a crea tot felul de scenarii sau de a interpreta acest “stat la poză”. Pentru a vă relaxa, este bine să alegem un loc care vă place mult, unde vă simţiţi în largul vostru: la un castel, în cafeneau preferată, în sufrageria apartamentului, pe acoperişul blocului sau pe un vârf de munte.

    Fotograf Nunta Romania

    Situaţiile neprevăzute nu trebuie percepute ca situaţii de criză

    Pentru că o nuntă se desfăşoară în mai multe locaţii, pe o perioadă lungă de timp, imprevizibilul ajunge să fie previzibil. Pot apărea oricând situaţii neprevăzute (condiţii meteo, trafic, indisponibilitatea unui loc etc). Modul cum ne raportăm la astfel de întâmplări poate face diferenţa între finalul fericit sau finalul nefericit. Ne lăsăm conduse de inspiraţia de moment: un singur drum alternativ cu maşina poate dezvălui un loc nou şi interesant, alteori o ploaie torenţială poate favoriza imagini extrem de spectaculoase.

    Fotograf Nunta Bucuresti

    Şedinţa foto de cuplu este un moment de intimitate, doar pentru miri

    Unul dintre momentele noastre preferate este şedinţa foto de cuplu sau momentul de intimitate al celor doi îndrăgostiţi. Credem că este foarte important să alocăm un timp doar al lor.

    Fotograf Nunta Port Cetate

    Susţinem iniţiativele invitaţiilor de a face poze şi ei înşişi

    Trăim într-un secol aparte din punctul de vedere tehnologic: oricine are un telefon cu rezoluţie bună, un aparat DSLR, un GoPro şi poate realiza poze foarte frumoase, iar noi ne bucurăm să trăim acest avantaj şi suntem de acord ca oricine simte nevoia, să fotografieze momentul.

    Portofoliul online este completat de către albumele în format print

    Pe site-ul nostru puteţi găsi întregul portofoliu. Însă, la întâlnirile cu mirii, vizionăm şi albumele foto pentru a observa calitatea pozelor în format print. Credem că amintirile printate păstrează un impact emoţional pe care nu îl putem regăsi în „digital world”. 

    Fiecare persoană pe care o întâlnim ne învaţă câte ceva. Ne place să ascultăm şi să observăm – prin aparatul de fotografiat – toate poveştile de familie.